فهرست مطالب

Genetic Resources - Volume:4 Issue: 2, Summer-Autumn 2018

Journal of Genetic Resources
Volume:4 Issue: 2, Summer-Autumn 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/06/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا عاصم، پو وانگ، شی چون سون* صفحات 72-84

    مطالعه حاضر اولین مطالعه در روابط فیلوژنتیک در جنس آرتمیا است که از الگوی و توالی ساختار ثانویه ژن ITS1 استفاده شده است. تنوع درون گونه ای معنی داری در ساختار ثانویه ژن ITS1 در tibetiana Artemia یافته شد. در درخت فیلوژنی حاصل از ترکیب توالی اولیه و ساختار ثانویه ، urmiana Artemia و جمعیتهای بکرزا دودمانهای جدیدی را نشان می دهد و دو گونه دنیای جدید (franciscana Artemia وpersimilis Artemia (در گروه پایه ای قرار می گیرند که این نتیجه در مطالعات پیشین مشاهده نشده است. رابطه فیلوژنتیکی نزدیک بین franciscana Artemia و persimilis Artemia توسط مطالعات و آزمایشات پیشین از قبیل دورگه گیری (در محیط طبیعی و آزمایشگاهی) و ساختار آلوزیم ها پشتیبانی می شود.

    کلیدواژگان: فیلوژنتیک، توالی اولیه، ساختار ثانویه، ژن ITS1، آرتمیا
  • فائزه امینی سپهر، اسماعیل بابائی*، محمدعلی حسینپورفیضی صفحات 85-89

    آشکار سازی microRNA های اختصاصی تومور در خون بیماران سرطانی می تواند بیومارکرهای با ارزشی را برای تشخیص و درمان معرفی نماید. هدف از مطالعه حاضر، تحقیق پتانسیل مارکری سطوح پلاسمایی 4270-miR برای کارسینومای تهاجمی مجاری پستان بود. در مجموع، 40 نمونه از بیماران سرطانی و 28 نمونه کنترل در این مطالعه استفاده شد. RNA کل از نمونه ها استخراج شده و بیان 4270-miR توسط PCR Time-Real ارزیابی شد. همچنین، ارتباط بین بیان 4270-miR و یافته های کلینیکوپاتولوژیکی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های ما نشان داد که بیان 4270-miR به صورت معنی داری در نمونه های توموری نسبت به نمونه های کنترل افرایش می یابد (00.0=value-p)علاوه براین، آنالیز داده ها نشان داد که بین سطح پایین 4270-miR پلاسما و اندازه تومور، درگیری گره های لنفاوری و سطوح بالای بدخیمی ارتباط وجود دارد. سطح زیر منحنی ROC بیانگر آن بود که 4270-miR توانایی تمایز پلاسماهای توموری را از نمونه های غیر توموری ندارد. یافته های حاضر، اطلاعات اولیه را در مورد پروفیل بیانی 4270-miR در پلاسمای بیماران سرطان پستان نشان می دهد. با این حال، مطالعات بیشتری برای آشکارسازی نقش 4270-miR در کارسینومای مجرایی پستان باید انجام شود.

    کلیدواژگان: microRNA سیال، 4270-miR، سرطان پستان، Real-Time PCR
  • عیسی کهن باغخیراتی، محمدباقر باقریه نجار*، احمد عبدل زاده، جین گیسلرلی صفحات 90-104

    فاکتور رونویسی (1A Binding Element Responsive Dehydration)DREB1A در پاسخ گیاهان به تنشهای غیر زیستی نقش ایفا میکند. در این مطالعه ویژگی های فنوتیپی و مولکولی جهش یافته dreb1a) به روش ادغام DNA-T (به همراه لاین بیش بیان DREB1A (OX28)مورد بررسی قرار گرفت. محل ورود DNA-T در جایگاه 253 -شناسایی شد و بررسی تفرق اللی بیانگر ادغام تنها یک DNA-T در ژنوم والد T0 بود. آنالیز PCR-RT در گیاهچه های dreb1a نیز عدم بیان ژن DREB1A و وجود جهش یافته خنثی را تایید کرد. فنوتیپ گیاهچه های dreb1a در مقایسه با گیاهچه های وحشی در پاسخ به تنش شوری 11% کاهش جوانه زنی و 75 %کاهش زنده مانی را نشان دادند اما در تیمار سرما تفاوتی بروز نکرد. در شرایط نرمال و در مقایسه با لاین های وحشی، ارتباط مستقیمی بین میزان رشد ریشه و سطح بیان ژن DREB1A دیده شد به طوری که گیاهچه های dreb1a برخلاف گیاهچه های OX28 افزایش طول ریشه 29 درصدی را نشان دادند. جالب تر اینکه تغییر در طول ریشه همبستگی نزدیکی با میزان تجمع رادیکال های آزاد اکسیژن (ROS (در لاین dreb1a با 31 %کاهش و در لاین OX28 با 97 %افزایش در مقایسه با لاین های وحشی داشت. به علاوه، گیاهچه های dreb1a فعالیت بالای آنزیم های انتی اکسیدانتی سوپراکسید دیسموتاز، پروکسیداز، پلی فنل اکسیداز و فعالیت پایین کاتالاز را در مقایسه با لاین وحشی نشان دادند در حالی که فعالیت پروکسیداز دیواره ای تغییری نداشت. در مقابل، گیاهچه های OX28 فعالیت بالای پروکسیداز دیواره ای را در مقایسه با لاین وحشی بروز دادند. در مجموع یافته های این مطالعه پیشنهاد می کند که سطوح کنترل شده بیان ژن DREB1A نه تنها برای پاسخ به تنش که برای رشد و نمو بهینه گیاه آرابیدوپسیس تالیانا ضروری است.

    کلیدواژگان: آرابیدوپسیس تالیانا، DREB1A، تنش شوری، رشد ریشه، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت
  • میلاد آئینی*، غلام خداکرمیان، حسین میرزایی نجفقلی صفحات 105-113

    باکتریهای اندوفیت به باکتریهایی گفته میشود که در داخل گیاهان زندگی میکنند. از 12 منطقه مهم چغندرکاری غرب کشور بازدید بهعملآمده و اندامهای هوایی تعداد 23 گیاه شاداب و قوی گردآوری شد. پس از ضدعفونی سطحی، عصاره گیاهان در محیط کشت آگار مغذی کشت گردید. برای انتخاب نماینده استرینهای باکتریایی، الگوی پروتیینی سلولی آنها موردبررسی قرار گرفت. از هر الکتروتیپ یک نماینده انتخاب و با روش های استاندارد باکتریشناسی ویژگیهای فنوتیپی آنها تا حد شناسایی گونه بررسی شد. همچنین ژنهای کد کننده rRNA 16S نماینده های هر یک از سه گروه با روش آزمون PCR با استفاده از آغازگرهای fD1 و rD1 فراوان سازی و پس از توالی یابی، با بانک داده های موجود در سایت NCBI با نرم افزار بلاست آنالیز و مقایسه شدند. الکتروتیپهای پروتیینی با وقوع بالا بهعنوان گونه های calcoaceticus Acinetobacter ،aeruginosa Pseudomonas و maltophilia Stenotrophomonas شناسایی شدند. سایر الکتروتیپها وقوع پایینتری داشته و به ترتیب بهعنوان جنسهای sp Streptomyces،sp Acetobacter و sp Agrobacterium شناسایی شدند. این اولین گزارش از باکتریهای .A calcoaceticus ،aeruginosa. P و maltophilia. S بهعنوان اندوفیت برگ چغندرقند است.

    کلیدواژگان: چغندر قند، PAGE-SDS، الکتروتایپ، الکتروفورز
  • لقمان ملکی، معصومه ملک، علیرضا راستگو صفحات 114-121

    یک گونه از جنس 1848, Blanchard Acanthobothrium از رودهی مارپیچی سفره ماهی (sephen. cf Pastinachus (1775, Forsskalسواحل ایرانی دریای عمان توصیف میشود. صفات ریختی و ریزساختارهای سطح بدن با استفاده از میکروسکوپ نوری و الکترونی مورد بررسی قرار گرفت. .sp. n chabahariensis Acanthobothrium همراه با 48 گونه ی دیگر متعلق به گروه یک از سیستم دسته بندی گونه های این جنس است که دارای طول کل کمتر از 15 میلی متر، تعداد بند کمتر از 50 ، بیضه کمتر از 80 عدد و تخمدان با بازوهای متقارن میباشند. مقایسه گونه جدید با گونه های اقیانوس هند غربی و گونه های توصیف شده از جنس Pastinachus انجام شد. گونه جدید با توجه به صفات ریختی زیر از دیگر گونه های این منطقه متمایز است: طول کل، تعداد بندها، طول قلاب، تعداد بیضه ها و طول لوبهای تخمدانی. sephen Pastinachus یک گونه کمپلکس بوده که وضعیت تاکسونومی آن مشخص نیست و هویت این گونه خلیج فارس و دریای عمان هنوز مبهم میباشد. مطالعه مولکولی روی چند نمونه از دریای عمان نشان داد که توالی های DNA این نمونه ها با sephen. P کاملا منطبق نیستند و از این رو تحت نام sephen. cf. P معرفی شدند. معرفی این گونه تعداد کل گونه های توصیف شده Acanthobothrium از جنس Pastinachus را به 11 و تعداد گونه های Acanthobothrium از خلیج فارس و دریای عمان را به هفت میرساند. بعلاوه، کلید شناسایی گونه های این جنس که از گونه های Pastinachus توصیف شده اند، ارایه شد.

    کلیدواژگان: Acanthobothrium، دریای عمان، Pastinachus cf. sephen، گونه جدید، صفات ریخت شناسی
  • سیما شیرمحمدلی، حسین صبوری*، لیلا آهنگر، علی اکبر عبادی، سید جواد سجادی صفحات 122-129

    ارزش اقتصادی یک رقم به صفات مختلف آن بستگی دارد و از اینرو اطلاع دقیق از رفتار ژنتیکی و شناسایی مکانهای ژنومی دخیل در کنترل این صفات میتواند به بهنژادگر در اصلاح ارقام کمک کند. بهمنظور ارزیابی تنوع ژنتیکی در 85 ژنوتیپ برنج، تکثیر مکانهای ژنی برنج با استفاده از شش نشانگر iPBS ،یک نشانگر IRAP و نه نشانگر ISSR که در آزمایشگاه ژنتیک و اصلاح نباتات دانشکدهی کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت. صفات مورد بررسی شامل مساحت دانه، طول دانه، عرض دانه، خروج از مرکز، قطر و محیط دانه برنج قهوه ای و دانه سفید بود. از تعداد 135 آللی که در کل ارقام تکثیر شد، 80 باند چند شکل بودند. آللهای چندشکلی شناساییشده توسط هر نشانگر بین 3 تا 8 آلل متغیر بود و بهطور متوسط 33/5 آلل برای هر جایگاه مشاهده شد. نشانگرهای iPBS1854 و iPBS2242 با 11 باند بیشترین تعداد باند و نشانگرهای iPBS2240 و iSSR55 با پنج باند کمترین تعداد باند را به خود اختصاص داد. محتوای اطلاعات چندشکلی بین 078/0) iPBS2241 (تا 241/0) iPBS2240 (متغیر بود و بهطور متوسط 195/0 بود. نشانگر iPBS2240 با دارا بودن مقادیر بالای محتوای اطلاعات چندشکلی، تنوع نی، تنوع شانون و تعداد آلل موثر در این مطالعه بهعنوان بهترین نشانگر جهت بررسی تنوع ژنی شناسایی شد. بهمنظور تجزیه ارتباط براساس تجزیه رگرسیون بین صفات فنوتیپی و نشانگرهای مورد بررسی، 54 نشانگر برای صفات مورفولوژیکی شناسایی شدند که از این تعداد در شرایط نرمال یک آلل با صفت مساحت برنج قهوه ای، طول برنج قهوه ای، عرض برنج قهوه ای، خروج از مرکز برنج قهوه ای، قطر برنج قهوه ای، محیط برنج قهوه ای، دو آلل با مساحت دانه سفید، سه آلل با طول دانه سفید، چهار آلل با عرض دانه سفید، دو آلل با خروج از مرکز دانه سفید، دو آلل با قطر دانه سفید و چهار آلل با محیط دانه سفید مرتبط بود و همچنین در شرایط تنش خشکی یک آلل با مساحت برنج قهوه ای، طول برنج قهوه ای، عرض برنج قهوه ای، هشت آلل با خروج از مرکز برنج قهوه ای و یک آلل با محیط برنج قهوه ای، دو آلل با مساحت دانه سفید، چهار آلل با طول دانه سفید، چهار آلل با عرض دانه سفید، هشت آلل با خروج از مرکز دانه سفید و یک آلل با قطر دانه سفید ،ISSR57-1 ،ISSR55-1 ،ISSR16-4 ،iPBS2241-2 ،ISSR1-2 آللهای شده شناسایی آللهای بین از. بودند مرتبط 2-iPBS2242 و 1-iPBS2240 به طور مشترک با چندین صفت در هر دو شرایط نرمال و تنش مرتبط بودند که وجود آللهای مشترک برای صفات احتمالا بهدلیل پیوستگی مکانهای کروموزومی کنترل کننده این صفات و یا پلیوتروپی میباشد.

    کلیدواژگان: آنالیز پیوستگی، تنوع ژنتیکی، محتوای اطلاعات چند شکلی، برنج
  • نامیتا سریواستاوا*، وینسنت وادز، شیام نارایان نیگما، هاری د. اوپادهایا، لاکسمی ناراسو صفحات 130-140

    شوری یک موضوع نگران کننده در تولید مواد غذایی اساسی است. گیاهان زراعی با تحمل شوری بالا برای کشت در زمینهای شور، بسیار مورد نیاز هستند. در کشورهایی نظیر هندوستان که در آنها زمینهای شورقابلیت کشت بادام زمینی را دارند، ، تقاضا برای بادام زمینی در حال افزایش است. موضوع این مطالعه، شناسایی ژنوتیپهای با تحمل شوری بالا جهت تولید محصولات غذایی است. طی سه فصل، حدود 275 ژرم پلاسم برای تحمل به شوری، غربالگری شدند. زیست توده ساقه و بازدهی دانه ها در شرایط شوری و غیر شوری مورد ارزیابی قرار گرفت. در شرایط شوری، زیست توده ساقه تنوع ژنتیکی پایینی را نشان داد و به عنوان یک شاخص انتخابی در آزمایشات بعدی مورد توجه قرار نگرفت. در حالیکه یک بازه شش برابری از تنوع در بازدهی غلافها در شرایط شوری (5.12-10 NaCl -1 dsm (مشاهده شد. وزن غلاف در شرایط شوری و کنترل، همبستگی ضعیفی نشان داد. با آنکه تنوع ژنوتیپی قابل توجهی از بازدهی غلافها در شرایط شوری مشاهده شد، ولی اثر متقابل E×G قابل توجه بود. بر اساس بازدهی ساقه-بذر و تعداد ساقه-بذر در شرایط شوری و در فصلهای مورد مطالعه، ما یک مجموعه شامل 14 ژنوتیپ مقاوم و 17 ژنوتیپ حساس یافتیم. از میان این ژنوتیپها، 87187 ICGV و 76 ICGS مقاومترین و 6993 ICG و 4746 ICG حساس ترین سویه های سالهای به ترتیب 2006 و 2007- 2006 بودند. سویه های پیشنهادی میتوانند در برنامه های بعدی تولید مانند نقشه برداری جمعیتها مورد استفاده قرار گیرند. فرض ما برای شناسایی سویه های مقاوم به نمک از مناطق انتخابی شور برای انتخاب سویه های بهتر، کمکی نمیکند با این وجود مجموعه ژرم پلاسمهای core-mini بیشترین ورودیهای مقاوم به شوری را ارایه داد.

    کلیدواژگان: بادام زمینی، مجموعه core-Mini، مقاومت به شوری، وزن غلاف، اثر متقابل E×G
|
  • Alireza Asem, Pu Wang, Shi Chun Sun * Pages 72-84

    This is the first study on phylogenetic relationships in the genus Artemia Leach, 1819 using the pattern and sequence of secondary structures of internal transcribed spacer 1 (ITS1). Significant intraspecific variation in the secondary structure of ITS1 rRNA was found in Artemia tibetiana. In the phylogenetic tree based on joined primary and secondary structure sequences, Artemia urmiana and parthenogenetic populations displayed new lineages, and two New World species (Artemia franciscana and Artemia persimilis) were located in a basal clade that was not detected in previous studies. The close evolutionary relationship between A. franciscana and A. persimilis are expressively supported by the previous empirical and experimental investigation on the ability of hybridization (in natural habitats and lab conditions) and analysis on allozyme markers.

    Keywords: Phylogenetic, primary sequence, secondary structures, internal transcribed spacer 1, Artemia
  • Faezeh Aminisepehr, Esmaeil Babaei *, Mohammad Ali Hosseinpour Feizi Pages 85-89

    Detection of tumor-specific microRNAs (miRs) in the blood of cancer patients may provide a unique and valuable biomarker for diagnosis and prognosis. The aim of this study was to investigate whether plasma levels of microRNA-4270 could serve as a potential marker for breast invasive ductal carcinoma. A total of 40 breast cancer patients and 28 controls were recruited in this study. Total RNA was extracted from plasma samples andmiR-4270 expression was evaluated by real-time polymerase chain reaction (PCR). The correlation between miR-4270 expression and clinicopathological characteristics were also studied. Our data showed that plasma miR-4270 is significantly up-regulated in patients compared to control group (P-value=0.00). In addition, data analysis illustrated a correlation between low plasma levels of miR-4270 and larger tumor size, lymph node metastasis and higher stages of malignancy (P-value > 0.05). The area under the curve of the ROC revealed thatmiR-4270 expression was not able to distinguish between tumor plasmas and nontumoral specimens. Current work shows preliminary data on the expression profile of-4270 in plasma of breast cancer patients. However, further studies are required to fully elucidate the role of circulating mix-4270 in breast ductal carcinoma.

    Keywords: Circulating microRNA, miR-4270, Breast cancer, Real-Time PCR
  • Eisa Kohan Baghkheirati, Mohammad Bagherieh Najjar *, Ahmad Abdolzadeh, Jane Geisler Lee Pages 90-104

    DREB1A (Dehydration Responsive Element Binding 1A) transcription factor is involved in plant responses to abiotic stresses. An A. thaliana DREB1A T-DNA insertional mutant (dreb1a) alongside previously reported DREB1A over-expressing plants (OX28) were detailed in molecular and phenotypic characterizations. The T-DNA of the dreb1a line was inserted at position -253, and segregation ratio confirmed a single T-DNA locus in its T0 plant population. The RT-PCR analysis on dreb1a seedlings also revealed a null mutant in DREB1A gene. The phenotypes of the dreb1a seedlings subjected to cold stress were not different from those of the wild type (WT-Col0), but under salinity dreb1a plants showed about 11% less seed germination and the four times less survival rate, compared to WT-Col0 plants. Under normal growth conditions and in comparison to their wild type counterparts, there was direct correlation between DREB1A expression levels and the root length as the dreb1a, in contrast to the OX28 line, showing 29% longer roots than that in the WT-Col0 plants. Interestingly, this root phenotype had association with accumulation of reactive oxygen species (ROS) in dreb1a by 31% less, and in OX28 by 97% more than that in the control seedlings. In addition, the dreb1a plant possessed significantly higher activities in superoxide dismutase, peroxidase, polyphenol oxidase and significantly lower activity in catalase than WT-Col0, but no differences in extracellular peroxidase activity. On the other hand, the OX28 plant possessed a higher extracellular peroxidase activity. Overall, these results suggest that a precise expression level of DREB1A is required for proper growth and development in A. thaliana.

    Keywords: Arabidopsis thaliana, DREB1A, Salinity, Root Growth, Antioxidant Enzymes Activity
  • Milad Aeini *, Gholam Khodakaramian, Hossein Mirzaei Najafgholi Pages 105-113

    Endophyte bacteria refers to the bacteria that live within plants. Fresh leaves of 23 sugar beet (Beta vulgaris L.) plants were collected from the west of Iran. After superficial disinfection, endophytic bacteria were isolated from the host tissue. Isolates were grouped based on their whole-cell protein electrophoresis patterns. One representative from each electrotype was selected and its morphological feature characterized according to the standard bacteriological criteria. The 16S rRNA encoding gene from these representatives was amplified using fD1 and rD1 universal primers, subjected to sequencing and aligned in the NCBI. The major occurring fingerprint types (electrotypes) were identified as Acinetobacter calcoaceticus, Pseudomonas aeruginosa, and Stenotrophomonas maltophilia (25, 23, and 22 strains respectively). The other minor occurring electrotypes were identified as Streptomyces spp, Acetobacter spp, and Agrobacterium spp. This is the first report of A. calcoaceticus, P. aeruginosa, and S. maltophilia as an endophyte in the leaves of sugar beet.

    Keywords: Sugar beet, SDS-PAGE, Electrotype, Electrophoresis
  • Loghman Maleki *, Masoumeh Malek, Alireza Rastgoo Pages 114-121

    A new species of genus Acanthobothrium Blanchard, 1848 is described from the spiral intestine of Pastinachus cf. sephen (Forsskal, 1775) from Iranian coasts of the Gulf of Oman. The morphological characteristics of specimens were analyzed with light and scanning electron microscopy. Acanthobothrium chabahariense n. sp. is a category 1 species (with Pastinachus. It is distinguished from the other species from the region within the genus by a combination of the following morphological features: total length, number of proglottids, hook length, number of testes and ovarian lobe length. Pastinachus sephen is a complex group still with no taxonomic resolution; therefore, the identity of the host in this study area is in question. Because of the molecular study of specimens from the Gulf of Oman did not completely correspond with P. sephen since they were introduced as P. cf. sephen. This brings the total number of species of Acanthobothrium from Pastinachus to 11 and the total number of Acanthobothrium species described from the Persian Gulf and the Gulf of Oman to seven. In addition, an identification key to the Acanthobothrium species occurring in the Pastinachus species was provided.

    Keywords: Acanthobothrium, Gulf of Oman, Pastinachus cf. sephen, new species, morphological characters
  • Sima Shirmohammadli, Hossein Sabouri *, Leila Ahangar, Ali Akbar Ebadi, Sayed Javad Sajjadi Pages 122-129

    The economic value of different rice varieties depends on their characteristics. Knowing the genetic control of the traits will help the breeder. Genetic diversity of 85 rice genotypes evaluated using six iPBS, one IRAP, and nine ISSR markers. The studied traits included the grain area, grain length, grain width, and diameter and grain perimeter, eccentricity of brown and white. The polymorphic alleles detected by each marker (varied from 3 to 8 alleles), and an average of 5.33 alleles per locus was observed. The iPBS1854 and iPBS2242 markers with 11 bands have the highest number of bands and the iPBS2240 and iSSR55 markers with 5 bands of the least band bands. The content of the polymorphic information varied from 0.018 (iPBS2241) to 0.241 (iPBS2240) and averaged 0.195. The iPBS2240 marker with high levels of polymorphic information identified as the best marker for genetic diversity evaluation. Regression analysis was performed between phenotypic traits and molecular data for association analysis. 54 alleles were identified for evaluated traits. Of these, in a normal condition of one allele linked to the area, length, width, the eccentricity of the brown rice grain. Also, two, three, four alleles associated with the area, length and width of the white grain. In Drought stress, one single allele correlated to the area, length and width of the brown rice grain. Eight and one alleles detected for exertion from canter and perimeter of the brown rice. Also, two, four, four and eight alleles associated with the area, length, width, from canter and perimeter of the heard rice grain, respectively. Among identified alleles, ISSR1-2, iPBS2241-2, ISSR16-4, ISSR55-1, ISSR57-1, iPBS2242-2 and iPBS2240-1 associated with several traits in both normal and stress conditions The presence of common alleles is probably due to the linkage of genetic locations which control these traits or pleiotropy. We suggest that linked markers with common traits be used for breeding programs.

    Keywords: Association analysis, Genetic diversity, Polymorphic information content, Rice
  • Namita Srivastava *, Vincent Vadez, Shyam Narayan Nigam, Hari D Upadhyaya, Lakhsmi Narasu Pages 130-140

    Salinity is an increasing concern for the productivity of staple food crop. Crops with improved salt tolerance are highly needed to cultivate saline lands. Groundnut demand is increasing in countries like India, where saline land could be put under groundnut cultivation. The objective of this study was to identify groundnut genotypes with salinity tolerance for breeding programs. A set of 275 groundnut germplasm accessions were screened across three different seasons for salinity tolerance. Shoot biomass and seed yield under saline and non-saline conditions were recorded. Shoot biomass under saline conditions showed limited genotypic variation and was not determined as a selection criterion in the subsequent trials. While a six-fold range of variation for pod yield under salinity (10-12.5 dSm-1 NaCl) was observed. Pod weight under saline and control conditions had week correlation. Although there was a considerable genotypic variation of pod yield under saline conditions, the G×E interaction was observable as well. We report a set of 14 tolerant and 17 sensitive groundnut genotypes based on pod-seed yield and pod-seed numbers under saline conditions in the seasons studied. Among all the genotypes, ICGV 87187 and ICGS 76 were the most tolerant lines and ICG 6993 and ICG 4746 were the most susceptible lines in 2006 and 2006-2007, respectively. The suggested lines could be used in further breeding programs such as populations mapping. Our assumption to identify salt tolerant groundnut lines from selected landraces of putative saline areas did not help successfully to get more promising lines nevertheless the mini-core set of germplasm provided most of the salinity tolerant entries.

    Keywords: Groundnut, Mini-core collection, Salinity tolerance, Pod weight, G×E interaction